Mindfulness Atelier

Kom je even stilstaan in de hectiek van alledag? Ontdek de kracht van aandacht en creativiteit.
Mindfulness Atelier is een combinatie van creativiteit en aandachttraining. Kom rusten, ontdekken, spelen en experimenteren. In deze cursus ontdek je mindfulness meditatie en ontwikkel je creativiteit.

Creativiteit gaat over doen, actie geeft inspiratie. Niet nadenken over het resultaat, maar genieten van het proces. Lekker rommelen, experimenteren en durven ‘mislukken’. Creatief dagboek (artjournaling) is een veelgebruikte naam voor  gemengde techniek op papier. Tekenen, stempelen, schrijven en collages maken in een persoonlijk boek. Regelmatig werken in zo’n boek geeft rust en is voeding voor je creativiteit. Tijdens de cursus maak je alle opdrachten in een groot blanco boek. Dit boek biedt de mogelijkheid om thuis verder te werken en te experimenteren.

Mindfulness gaat over zijn, met aandacht aanwezig zijn. In de cursus maak je kennis met eenvoudige meditaties die makkelijk in te passen zijn in het dagelijks leven. We staan bewust stil en komen vanuit rust tot actie. Juist door met aandacht iets te doen (tekenen, schilderen) zul je merken dat je kunt zijn. We streven niet naar het resultaat en geven onszelf de ruimte om zorgeloos te creëren. Je bent even niet bezig met de toekomst of het verleden en met aandacht aanwezig in het moment. Je ervaart plezier in het proces en staat al doende even stil.

Give yourself permission to allow this moment to be exactly as it is,
and allow yourself to be exactly as you are. 
-Jon Kabat-Zinn

Inhoud
Mindfulness Atelier vraagt geen voorkennis of ervaring. Nieuwsgierigheid en een open houding is voldoende. De meditaties doen we gewoon op onze stoel en zijn gericht op toepassing in het dagelijks leven. Geen zweverige poging om aan alledag te ontvluchten, maar juist bewust in het hier en nu aanwezig te zijn. Zonder iets te willen veranderen aan het moment, onszelf of het creatieve proces. Je zult merken dat dat vanzelf gaat als je even de tijd neemt.

Elke les start met een eenvoudige mindfulness oefening en informatie over achtergronden en aspecten van mindfulness. Dan volgt een creatieve opdracht waarin schrijven, collage, schilderen, stempelen, tekenen of gemengde techniek (of een combinatie daarvan) centraal staat. Talent of ervaring niet nodig. Plezier in het proces staat voorop.

Als je zin hebt om je verder in het onderwerp te verdiepen raad ik de boeken: Waar je ook gaat daar ben je van Jon Kabat-Zinn en Open Mind van Edel Maex aan.

Praktisch
Je maakt in enkele weken een inspirerend mindfulness dagboek.
Deze cursus geeft handvatten om mindfulness op daadkrachtige creatieve wijze voort te zetten.
Kennis van of ervaring met mindfulness of beeldend werken is niet nodig. Iedereen werkt op zijn/haar persoonlijk niveau. Dus ook met ervaring biedt deze cursus voldoende uitdaging en verdieping. Alle middelen en materialen worden verzorgd.
Complete cursus van 6 lessen, €245,- incl. koffie/thee, groot blanco boek & alle materialen.
Zie voor startdata: agenda

Meld je direct aan
Je kunt nu een plekje reserveren via hinke@hinkehuisman.nl
Of bel Hinke 06-29008154, voor meer informatie.
Aarzel niet, je bent van harte welkom!

Reacties:
Karin: ‘Het was een hele leuke cursus, heerlijk om zo mindful bezig te zijn, van harte aan te bevelen!!’
Marieke: ‘Eindelijk lukt het me om even minder te moeten.’
Lisa: ‘Lekker met m’n handen bezig, eindelijk even uit mijn hoofd!’

Menu

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress