Academie Atelier

Denk je erover om naar de kunstacademie te gaan? Wil je verder studeren in de richting van mode, fotografie, design of styling? Of stel je jouw studiekeuze nog even uit, maar wil jij je wél verder ontwikkelen? Twijfel je of een creatief vak bij je past? Wil je een kansrijk portfolio opbouwen voor de toelating? Meld je dan aan voor Academie Atelier.

Creatieve jongere met artistieke ambities, deze training is er voor jou. Voor alle aanstormend creatieven die zich willen voorbereiden op de kunstacademie. En ook voor iedereen die zijn/haar beeldend werk wil verdiepen.

De cursus bestaat uit drie delen:

  • Techniek. Tekenen, schilderen, fotograferen, boetseren, schetsen, kortom; leren werken met veel verschillende materialen.
  • Concept. Van inspiratie en idee tot uitwerking, hoe bouw je een goed concept en hoe maak je dat inzichtelijk.
  • Eigenheid. Jouw persoonlijke verhaal, wat wil je vertellen en hoe je dat doet (techniek en stijl).

Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan tijdig aan! Inschrijfformulier
Het is een verdiepend traject waarbij er veel ruimte is voor jouw individuele ontwikkeling. Om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen, zijn er slechts 6 plaatsen beschikbaar.

Iedereen is welkom. Voor aanvang hebben we een kort kennismakingsgesprek, in dit gesprek wordt duidelijk wat jouw ambitie is en of de cursus bij je past. Daarbij is motivatie belangrijk, vaardigheden en talent zijn ondergeschikt. Iedereen heeft creativiteit en techniek ontwikkel je gaandeweg.

Programma

Deze cursus bestaat uit 12 lessen op zaterdag. Jouw creatieve ontwikkeling staat voorop en je bent steeds zelf aan het werk met inspirerende opdrachten. Je gaat tekenen, schetsen en illustraties maken, schilderen met gouache en acrylverf en werken met gemengde techniek. Ook fotografie, grafische technieken en ruimtelijk werken komen aan bod. Verhalen vertellen in beelden, werken naar de waarneming. Kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst zijn verweven in het praktische programma.
De lesmiddag start met een schrijf- en tekenoefening en wordt afgesloten met een werkbespreking. Zo leer je een creatief proces te starten en leer je reflecteren op jouw eigen werk en dat van anderen. Op de laatste lesdag presenteer je al het werk dat je gemaakt hebt.
Bij elk thema horen opdrachten voor thuis. Zie het maar als een vorm van training, zoals je dat ook doet bij sport (van alleen wedstrijden gaat je conditie niet vooruit). We hebben ruimte tussen de lessen, dus je hebt alle gelegenheid om de opdrachten in jouw tijd en op jouw manier te doen. Houd er rekening mee dat je er ongeveer 1 à 2 uur per week mee bezig bent (meer mag natuurlijk ook).

Zin? Dan ben je van harte welkom!

Na de cursus weet je wat jouw creatieve kwaliteiten zijn. Je beheerst technieken, kunt een concept ontwikkelen en beeldend werk beschouwen. Je weet beter welke studierichting of vervolgstap bij je past. Daarnaast heb je een mooi portfolio opgebouwd en kun je je werk goed presenteren.

Praktisch

Les: 12 zaterdagen van 13.30 tot 16.00 uur. Daarnaast besteed je minimaal 1 uur per week aan thuisopdrachten.
Kosten: 695,00 inclusief alle materialen in het atelier en basismaterialen voor thuis.
Aanmelden: Inschrijfformulier
Startdatum: Zaterdag 5 september 2020, einddatum zaterdag 20 maart 2021
Vragen: Mail me

Menu

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress